søndag 29. januar 2012

En dag i kongeørnas mekka

Dalen har i løpet av ett år blitt forvandlet til et mekka på sørøstlandet. Naturfotografer valfarter til den lille bygda for å oppleve nærmøte med kongeørna. På skrenten av et stup over Dalen ligger Gaupebu. Vinterstid er navnet som søt musikk for oss naturfotografer. Mange fotografer har fått sin livs opplevelse bak kamera nettopp her.

Forrige lørdag hadde jeg årets første tur til Gaupebu. Med meg på scootersleden hadde jeg fotokamerat Jan Erik Tangen. Vi var like spente begge to i det vi krabbet inn i Gaupebu. Jostein Hellevik hadde fortalt om "bånn gass" dagene i forveien. Det gjorde ikke akkurat forventningene mindre. Samtidig var vi spente på været. Yr hadde meldt store mengder snø. Vi visste at drittvær var godt ørnevær, men vi visste også at store snøfiller ville utfordre autofokusen.

Meterologene tok ikke feil, og det snødde tett hele dagen. 15-20 cm puddersnø i løpet av noen timer skapte et eventyrlandskap. Og det er nettopp landskapet, de kritthvite fjellene i horisonten, som gjør Dalen spesiell, sammen med lave odds for å få oppleve nærmøte med kongeørn.

Jeg prøver denne gangen å presentere dagen i Gaupebu gjennom bilder, film og musikk.

9 kommentarer:

 1. Flott film, kjekt å se.
  For noen bilder dere fekk på turen.
  Hilsen

  Magnus

  SvarSlett
 2. Mer, mer! Blir visst aldri lei av å se på bilder og video av disse fuglene. Flott med det kraftige snøværet men som du sier - autofokusen får skikkelig problemer noen ganger. Erfarte det samme her om dagen i hagen på småfuglene. Gikk vekk fra følgefokus og brukte "one-shot" som det heter på canonsk. Men fugler i flukt som du viser mye av her blir litt av en utfordring. :-)

  SvarSlett
 3. Flott film og bilder, angrer på at jeg ikke filmet litt når jeg var der jeg også.

  SvarSlett
 4. Et flott skue å se disse ørnene. Interessant å se hvor små både Kråke og Ravn blir ved siden av Kongeørna.

  SvarSlett
 5. Da har jeg fått kikket på videofilmene dine!
  Denne fra dalen var meget bra! Flott å se bilder av ørna i snøværet.

  Tommy S

  SvarSlett
 6. Veldig flott film, der det ser ut som du har noen skikkelig gode bilder! Lengter virkelig tilbake til opplevelser i kongeørnskjulet, og da vil jeg si filmen har gjort jobben:)

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 7. Hei!

  Disse videosnuttene synes jeg var helt kongebra!
  Kombinasjonen med film og bilder, strålende!

  Håper det kommer flere!

  mvh
  Knut Egil

  SvarSlett