mandag 31. desember 2012

Romjulsdrøm

Etter tre dager til ende med juleselskaper var det godt å kunne tilbringe et par romjulsdager i fotoskjulet. Både torsdag og fredag tilbrakte jeg i slottet. Begge dagene hadde vi invitert med oss gjester. På torsdag var to trauste Kragerøkarer med oss, og fredag var den ikke ukjente kunstneren Jan Petter Bratsberg gjest.

På vei innover i skogen knitret det i snøen under støvlene. Trærne hang snøtunge, og en fullmåne lagde trolske skygger i vinternatta. Som vanlig gjorde steinura opp til skjulet kroppen heit og luggen svett.

Gradvis ble østhimmelen farget rødoransje før de første solstrålene presset seg over åsryggen. Snøen ble malt rosa. Fulle av forventninger satt vi og ventet på den majestetiske kongeørna.


Samtidig som Nitimen begynte på radioen, hadde ei kongeørn slått seg ned ei furu bak skjulet. Vi satt med fingeren på utløseren, klare til å ta imot majesteten.

Ørna hadde tydeligvis funnet seg en god sittegrein. Den ble sittende å speide utover dalen hele dagen. Ei annen ørn slo seg ned i ei tørrgran på siden av fotoskjulet. En 500mm gav oss noen portretter av den. Ei tredje ørn viste seg. Alle var tydeligvis skeptiske til å slippe seg ned på reven eller rådyrene.


Det ble nok for urolig i fotoskjulet med fire skuddklare fotografer. Først da solas siste solstråler slikket åteplassen, torde ei ørn å angripe reven og rådyra. Til gjengjeld var lyset magisk det minuttet ørna gjorde sine angrep. Fire skarpladde kamera sørget for at ørna aldri torde å sette seg på åtet. Likevel ble det noen uskarpe bilder med fullt vingespenn.


Det å få bilder av kongeørna i et magisk lys var en liten drøm som gikk i oppfyllelse - en romjulsdrøm...

Godt nytt år til mine lesere!

6 kommentarer:

 1. Fantastisk flotte bilder du fikk på slutten av dagen Svein Roger. Var nylig på Dalen og fikk oppleve disse flotte fuglene på nært hold, og det var en fantastisk opplevelse.
  Ønsker deg et Godt Nytt År.

  SvarSlett
 2. Godt nytt år til deg! Ikke værst med 3 ørner rundt dere! Kjempeflott lys på de siste bildene. :)

  SvarSlett
 3. Fantastisk lys! Må være en flott opplevelse å ha disse ørnene på åteplassen!

  Ha en fin nyttårsfeiring!

  SvarSlett
 4. Fine bilder likte best nr 4 med flott lys. Fin plass dere har med tre ørner på åte. regner med d blir flere ørne bilder på bloggen din i 2013.

  Godt nytt år

  SvarSlett
 5. Det var som du skrev et fantastisk ly på kvelden, men jeg liker det andre bildet best tross alt.
  Godt Nytt År.
  Kåre

  SvarSlett
 6. Hei! Takk for nok en samling flotte bilder. Likte spes godt nr to og fire. Ha et riktig godt nytt år med nye blinkskudd! Hilsen Arne, en tidligere kollega

  SvarSlett