mandag 15. oktober 2012

Sesongstart

Endelig var dagen her som jeg har lengtet etter... I dag startet årets sesong i kamuflasjene våre for mitt vedkomne. To av fotokameratene mine hadde tjuvstartet sesongen i forrige uke, og mens jeg lå og plasket i Middelhavet tikket meldinger om at et hopetall med kråker og ravn, samt spurvehauk og hønsehauk allerede hadde funnet veien til matfatet.Vi startet foringen ved begge skjulene samtidig med at de første elgene ankom slakteriet i forrige uke og vi fikk tilgang på slakteavfall. Mange kilo elgkjøtt har allerede fått vinger å fly med.

Dagen i dag var en høstdag med skikkleig ruskevær. Nordøsten blåste friskt og regnet pisket til tider mot rutene i "Slottet". Da var det godt å sitte lunt og varmt bak kameraet. Vårt nyeste fotoskjul har i år blitt oppgradert med både innebygd do, vedovn og en sengebrisk. De gærne skal ha det godt sies det...

Det ble en god sesongstart. Bakgrunnen var malt i flotte høstfarger, og kråker, ravn og nøtteskriker underholdt. Høydepunktet ble da en voksen hønsehauk slo seg ned på en elgribbe knappe halvannen meter utenfor glassene vår. Det var nesten så jeg måtte ty til vidvinkelen for å få med hele hauken i bilderuta.Legg merke til speilingen i øynene på hauken.

4 kommentarer:

 1. Flott å se at du/dere er i gang igjen og det ble jo en kjempestart ut av det med hauken helt inntil skjulet! Skal bli spennende å følge med videre og se om noe med større klør blir fanget på fotobrikka. :)

  SvarSlett
 2. Hei Svein Roger!

  Flott sesongåpning dette! Fin plass dere har med god aktivitet allerede nå. Falt pladask for det siste hvor hauken skriker med flotte vanndråper på issen. Hos meg er det mye kråkefugl og etpar spurvehauker, håper og tror hønsehauken vil dukke opp iløpet av en måneds tid nå. Lykke til videre!

  SvarSlett
 3. hei, Ser ut som du fikk en bra start på foringsplassen, tøft d siste av hønsehauken.

  SvarSlett
 4. Hei. Moro å lese rapporten din fra første økt i fotoskjulet. Utrolig å få hønsehauken så nærme! Enig med deg om at det er fantastisk å være igang med ny sesong. Lykke til. Mvh willy

  SvarSlett