onsdag 28. april 2010

Hekta på leik...

Jeg har rett og slett blitt helt hekta på leik... Det river og sliter i kroppen når jeg står opp hver morgen og tenker på hva jeg går glipp av. Det føles som om tankene mine ligger igjen i kamuflasjeteltet i tiurskogen. Alle tankene og lengselen gjør meg ukonsentrert. Jeg lenger etter gammelskogen, stillheten, vårlukta og å bli vekket av tiurens forsiktige knepping...

Så fort forrige arbeidsuke var unnagjort bar det tilbake i tiurskogen for å se om det forsatt var aktivitet på leiken. Det var det. Tiurene holdt det fortsatt gående, men det var ikke like mye liv og lyd som forrige helg. Skogens "Don Juaner" virket roligere, mer avslappet. Hadde de fått sitt? Jeg observerte to tiurer og hørte to andre, men denne gangen så jeg kun ei røy. Var virkelig høneuka over?

Lengselen, opplevelsen og jakten på "det perfekte bildet" gjør at jeg må til skogs igjen den første maihelga. I hodet mitt er det uendelig mange motiver som ennå ikke har blitt festet til minnebrikka.

Egentlig kjennes godt å ha noe å lengte etter, noe å se frem til...

                                                 300mm 1/25s med f/3,2 0EV og ISO 320

                                               300mm, 1/25s med f/5 +0,3EV og ISO 320

                                             300mm, 1/60s med f/4,5 +0,3EV og ISO 320

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Tankene du har, har også jeg hatt i hodet den siste tida! Tiurleik er for meg hakket grommere en orreleik, kanskje mest pga den trolske og gammalskog pregede omgivelsene? Jeg tror det.
  Så ditt forrige blogginnlegg. Flotte bilder du har fått. Synd med hogging av leik. Men dette ville jeg absolutt sagt ifra om som andre skrev i blogginnlegget. Tiurleiker skal ikke hogges! Blir leiken hogd, og det blir påvist at det er hogd en tiurleik, jo da mener jeg du kan du melde ifra til de som kjøper tømmeret, får da får de ikke solgt det pga dette. Tror også det kan bli en solid bot. Håper du kontakter og sier ifra om dette, slik at leiken får vare i evig tid! Lykke til videre ;)

  SvarSlett
 2. Godt vi er fler. Så også ditt forrige innlegg, jeg har selv en leik som ble snauhogd for noen år siden. Viken Skog ! Det var en fantastisk plass med en vanvittig utsikt. Komersielle interesser og pengegriske grunneiere ga blaffen. De ble tipset om leiken flere ganger! Hvis det er planlagt hogst på din leik - få hjelp av loklae journalister stå på og sørg for at de som hogger ikke får dø i synden. Det er fullt mulig å hogge på leik og i områdene rundt - det er bare svært viktig at det ikke snauhogges. Vern om leiken din, få hjelp fra lokale organisasjoner og som sagt journalister.

  SvarSlett
 3. Hei alle leikne...
  Ja, det er tragisk at en flott leik skal hogges. Jeg har, etter oppfordring fra dere, sagt fra til grunneier, kommunen og fylkeskommunen. Grunneier ga tilbakemelding om at de skulle ta hensyn til leiken, men at det også skulle hentes ut tømmer i området. Så det gjenstår å se om området blir forvandlet til ei slagmark og tiurene har knept for siste gang eller om jeg kan dra på leik dit neste vår også.

  SvarSlett