tirsdag 1. oktober 2013

Presten, klokkeren og fanden

Det var en gang sognepresten, klokkeren og fanden skulle på fotojakt sammen. Tidlig lørdag morgen møttes de mellom bakkar og berg opp mot fjellet. Det var en kjølig og klar høstmorgen, men tunge fotosekker gjorde panna svett i motbakkene. Fanden gikk først, deretter fulgte klokkeren og til slutt presten.

Vel framme rigget de tre fotografene seg til. Spente satt de og ventet med store teler pekende i hver sin retning. Det store spørsmålet var om spurvehauken ville by opp til fest i dag. Samtidig som sola krøp over fjellene i øst og trollet sprakk, dukket hauken opp.

Presten, klokkeren og fanden prøvde etter beste evne å feste spurvehauken til minnekortet. Klokkeren var raskest på utløseren, så kom presten og til slutt fanden. I halvannen time holdt spurehauken show med nøtteskirkene til glede og fortvilelse for de fremmøtte, men så ble det brått stille.

Timene gikk uten at hauken dukket opp igjen. Presten prøvde både bønn og sms-varsel til han der oppe uten at det hjalp. Hauken syntes tydeligvis at det var nok for i dag.

Da sola begynte å krype ned bak fjellene i vest, pakket presten, klokkeren og fanden sammen og ruslet mellomfornøyde hjemover.

Snipp, snapp, snute så var dette fotoeventyret ute...
6 kommentarer:

 1. Hei! Nydelige motlysbilder av spurvehauken på Dalen. Dere må ha hatt noen fantstiske morgentimer mens det varte. Synd det ikke fortsatte utover dagen. Uansett flotte stemningsbilder.
  mvh Esben Reiersen

  SvarSlett
 2. Flotte bilder av hauken, må ha vært en fin opplevelse og sitter der ved soloppgang i nydelig lys. Kjipt at showet bare varte halvannen time, men bildene ble fine

  SvarSlett
 3. Artig skrevet historie og flotte bilder av hauken dette Svein Roger.

  SvarSlett
 4. morsom historie og fine bilder, 4 og 7 er mine favoritter, synd at hauken ikke var mer sammarbeidsvillig.

  SvarSlett
 5. En fotoblogg blir dobbelt så interessant når bildene blir ledsaget av en bra tekst, ...... noe du klarer til fulle her! Mange nydelige bilder i morgenlyset. Skulle forresten vært interessant å vite hvem du er av presten, klokkeren eller fanden. :)

  SvarSlett
 6. Du er flink til og både skrive og ta bilder. Fantastisk flotte bilder med nydelig lys.
  God helg.

  Tommy S

  SvarSlett