søndag 22. september 2013

Postkort fra Gaustatoppen

Gaustatoppen i Telemark er en av Norges vakreste fjelltopper. Toppen strekker seg 1883 meter inn i himmelen og gir vidsyn over en sjettedel av fastlands-Norge. Det finnes mange "postkortbilder" av den populære toppen.


Jeg har i flere år hatt en drøm om nettopp å fotografere et postkortbilde av fjellet i høstgule farger, med et snøhvitt dryss på toppen under en skyfri himmel. Det er ikke så mange korte høstdager der denne sjansen byr seg, men på fredag øynet jeg en mulighet. Jeg visste at det hadde lagt seg snø på Gaustatoppen tidligere denne uken, samtidig som Yr meldte klarvær og nærmest vindstille. Et par telefoner til turistnæringen på Gaustablikk på torsdag kveld bekreftet at Gaustatoppen fortsatt var hvit. Derfor var det bare å hive seg i bilen grytidlig fredag morgen. Litt over klokka ni parkerte jeg bilen på Gaustablikk. Forholdene var nærmest slik jeg hadde drømt om. En hvit topp strakk seg inn i en nærmest kongeblå himmel omkranset av høstgule farger. Det gjaldt å utnytte noe magiske minutter for i høyden skifter forholdene raskt.


Litt over klokka elleve måtte jeg gjøre vendereis for å rekke et ettermiddagsskift, men for en gangs skyld var det greit å avslutte fotograferingen. Postkortbildet jeg hadde drømt lå på minnekortet.

5 kommentarer:

 1. Hei.
  Det var ett flott bilde
  Likte speilinga i vannet.
  Mvh
  Jarle

  SvarSlett
 2. Hei Svein Roger
  ser du har tatt fine bilder fra Gaustatoppen, Klassisk postkortmotiv som er mye brukt. Jeg tok turen dit på lørdagsmorgen under fineforhold og fullmåne, så fra rauland at det var snø på toppen, så da måtte jeg reise å ta noen nye digitale bilder av dette motivet, da jeg bare har endel diasbilder fra området som er ti år gamle .

  SvarSlett
 3. skal si det er fint med hvit gaustatopp og høstfarger, en påminnelse på at vinteren nærmer seg farlig fort

  SvarSlett
 4. Lønner seg med god planlegging og god lokalkunnskap :-) Du har lykkes godt med postkortbildet.
  Mvh Kim

  SvarSlett