mandag 17. juni 2013

På jakt etter blåstrupa

Lørdag for ei uke siden stod jeg grytidlig opp for å jakte på blåstrupa. Turen gikk vestover til Haukelifjell. Planen var å være ved Haukeliseter ved soloppgang, men denne gangen hadde jeg ikke gjort hjemmeleksa mi. På Haukelifjell lå det fortsatt is på vannene, fjellbjørka stod i knopp og utgangspunktet mitt lå i skyggesida. Ute var det en isende nordavind som holdt kvikksølvet så vidt over frysepunktet. Jeg gjorde derfor en u-sving slik at jeg rakk tilbake til hytta for å lage frokost til resten av familien som var i ferd med å våkne til liv. Med andre ord en real bomtur.

Jeg gir sjelden opp. Søndag morgen gikk turen motsatt vei. Møsvasstangen var målet. Framme ved tangen ble jeg møtt av de flotteste kulisser. En skyfri himmel over en snøflekkete Hardangervidda i bakgrunnen var et eventyrlig skue. Opplevelsen ble ikke mindre av gjøkenes ko-ko som runget i alle himmelretninger eller traneparet som ruslet på myra i horisonten. Toppen ble nådd da fjellets nattergal omsider dukket opp i fjellbjørka foran meg. Endelig fikk jeg oppleve den vakre blåstrupehannen på nært hold.
4 kommentarer:

 1. Ja, sånn kan det gå, he, he. Helbom altså. Du er så visst ikke den eneste det har hendt for. Våren kommer seint på Haukeli og i år er den antagelig enda litt seinere enn vanlig. Du fikk jo sikret deg bra bilder av fjellets nattergal i Rauland der jeg liker nr. 1 best. Bruker en annen skjerm for øyeblikket og syntes bildene virker litt lyse(?) :)

  SvarSlett
 2. Blåstrupa er vakker fugl, og tålmodighet lønner seg, fine bilder likte best nr1

  SvarSlett
 3. Liker nr 1 best pga. bakgrunnen, den er så ute av fokus at den framhever fuglen, flotte bilder, ha en god fotosommer.

  SvarSlett
 4. Hei Svein Roger!

  Fine miljøbilder av den vakre blåstrupa, jeg velger meg også nr 1 her. Syns komp, miljø og bakgrunn klaffer veldig bra i dette bildet. Ha en fortsatt god sommer!

  SvarSlett