søndag 24. februar 2013

Nysgjerrigheten tok overhånd

På torsdag tok jeg turen til Dalen for å besøke naturfotografenes gode venn, Jostein Hellevik, og hans nye "Einmannsbu". Målet var selvsagt å få knipset noen bilder av ørn også, men det var nysgjerrigheten rundt den nye plassen som i hovedsak trakk meg til Vest-Telemark.

Etter en bratt og kronglete, men morsom skutertur var vi framme ved "Einmannsbu". Jostein plasserte ut min medbrakte rev, mens jeg installerte meg i det lille, koselige fotoskjulet. Etter som natten gradvis ble visket ut, fikk jeg mer og mer oversikt over miljøet utenfor glugga. Jeg ble langt i fra skuffet over omgivelsene som åpenbarte seg. Plassen lå høyt, med vidsyn mot fjellene i sørøst. Det gav en utrolig flott soloppgang som farget himmelen og det tynne sløret med skyer.


En flokk med ravn ankom i lysningen, og de holdt meg med selskap det meste av dagen. Kongeørna lot dessverre vente på seg, men dukket opp etter at de siste solstrålene hadde forlatt plassen. Den ble sittende på reven til mørket meldte sin ankomst. Jeg visste på forhånd at det ofte er mer ustabilt med hensyn til ørneaktivitet på senvinteren, men nysgjerrigheten min hadde tatt overhånd denne gangen.


Det ble ikke det helt store fotoutbytte, da det ligger et par bilder av ørn på rev i arkivet fra før. Uansett koste jeg meg stort i "Einmannsbu". Det ble også tid til en hyggelig prat med den blide og alltid hyggelige rogalendingen etterpå.  Jeg har helt sikkert ikke satt mine føtter på Døli for siste gang...

4 kommentarer:

 1. Ravn er jo flotte motiver de også :-) Det er jo uansett spennende å oppleve livet utenfor glugga. I alle fall to gode bilder selv om du sikkert har flere veldig like fra før :-)
  Mvh Kim Abel

  SvarSlett
 2. To flotte bilder fra Dalen. Var selv en tur oppe rett før jul, og vi hadde 4 ørn på slutten av dagen. Alltid hyggelig å komme til Jostein, og tror også jeg kommer til å ta en ny tur.

  SvarSlett
 3. Ravnen er en av mine favoritter, - en meget intelligent fugl som kan være uhyre vanskelig å lure. Det begynner vel å bli litt vanskeligere å få ørna ned på åtet nå utover mot våren, i hvert fall her i Nedre Telemark. Flotte bilder av både ørn og ravn. :)

  SvarSlett
 4. Ser at det ble en ørne tur på deg til den nye plassen, jeg synes at den ligger utrolig fint til, synd at det ikke ble det helt store utbytte. Men det kommer vel flere muligheter.

  SvarSlett