onsdag 23. november 2011

Mens jeg venter på kongen

Fredag kveld la jeg ut et rådyr og en grevling foran gamle, nostalgiske Haukebu. Nysgjerrigheten på aktiviteten foran bua rev meg søndag morgen ut av den varme, gode senga mens alle andre befant seg i dømmeland.

                                          34mm 1/160s med f/6,3 -0,33EV og ISO 500

Yr hadde meldt overskyet vær hele dagen, mens Storm gav håp om en fargesprakende morgenhimmel. Realiteten ble tjukk tåke med sikt på knappe femti meter. Etter mange dager med grått mildvær gleder jeg meg stort til kong vinter kommer og bytter ut kulissene.

Det var liten tvil om at det hadde vært stor aktivitet på åteplassen i løpet av lørdagen. Rådyret var skrumpet betraktelig i løpet av et døgn. Mange spørsmål svirret rundt i hodet mens jeg monterte opp kamera. Var det hønsehauken som hadde hatt kalas sammen med kråkefuglene, eller hadde kongen vært innom. Svaret får jeg aldri, men det kan vel ikke være lenge før ørna kommer på besøk.

                                          300mm 1/500s med f/5 -0,67EV og ISO 1000

I mens har jeg det utrolig artig med å fotografere hønsehauken. Den kommer høyt opp lista over mine favoritter.

                                         300mm 1/500s med f/5 -0,67EV og ISO 1000

8 kommentarer:

 1. Det blir en spesiel stemning i tåka. Bildene har i hvertfall blitt klare nok.

  Kåre

  SvarSlett
 2. Tøffe bilder det, synes tåka setter en spiss på dem egentlig.

  SvarSlett
 3. kanonbra bilder, litt synd med tåka.
  morten

  SvarSlett
 4. Grattis med flott fotoskjul. Blir spennende å følge med på hva som skjer utover vinteren (hvis det blir noen vinter da). :-) Tåkebilder syntes jeg personlig blir helt topp og skaper en spesiell stemning og følelse for motivet. Får håpe ørna snart viser seg. Så den sveve over åsene for noen få uker siden i nærheten av der dere holder på.

  Mvh Knut Winnæss

  SvarSlett
 5. Synes tåka gir ellers flotte bilder en positiv dimensjon. Blir nok nye sjanser etterhvert til eksponeringer i bedre lys.

  SvarSlett
 6. Hallo!

  Flotte bilder av hønshauken , synes tåka gjør bilde mer spennende.
  Likte skjulet, ser romslig ut.

  Ruben

  SvarSlett
 7. Hei Svein Roger!

  Likte tåkebildene veldig godt, gir en egen stemning og mye bedre enn f.eks hardt sollys. Ser ut som det er en voksen hannfugl du har her. Blir spennende å følge med kongeørnprosjektet deres, blir nok fart hvis vi får litt kulde.

  SvarSlett
 8. Kjenner meg godt igjen i det du beskriver. Det blir en egen stemning med tåke. Flotte bilder av en av mine favorittfugler...

  SvarSlett