søndag 21. november 2010

Positiv overraskelse

Turen på hytta i begynnelsen av november gav ingen gode bilder av nøtteskrika. Det skyldtes dårlig planlegging. Denne gangen var jeg bedre forberedt. Nøtter ble suksessfaktoren. Jeg kjøpte fire poser jordnøtter på vei til Øyfjell, men jeg burde ha kjøpt minst fire poser til. Fire nøtteskriker holdt det gående hele helgen med å spise og lagre mat for vinteren. Fuglebrettet tømtes fortere enn ungenes poser med lørdagsgodteri.

Nøtteskrikene viste seg å være langt mindre sky denne helgen. Om det var nøttene eller at de var blitt vant til min tilstedeværelse, skal være usagt. Skrikene tok seg bedre tid på fuglebrettet, og de satt også oftere og lengre i bjørkekjerret rundt matfatet.

Det ble ingen blinkskudd forrige hyttetur. Nøtteskrikene druknet i det rotete bjørkekjerret som omgir hytta og fuglebrettet. Denne helga fant jeg en grein med roligere bakgrunn. Jeg hadde egentlig små forhåpninger om å få nøtteskrika til å sitte på akkurat denne kvisten, men datteren min foreslo å legge noen brødbiter på den. Og slik ble det. Det viste seg å være en god idé! Nøtteskrika fant brødbitene og satte seg på greinen to-tre ganger, akkurat nok til at jeg fikk skutt noen bildeserier.

                                            420mm 1/250s med f/5 +0,7EV og ISO 400

Jeg fikk også besøk av en annen kråkefugl på fuglebrettet denne helga. En lavskrike dukket plutselig opp. Det var virkelig en positiv overraskelse, for den hadde jeg aldri sett før. Dessverre fikk jeg bare sett den noen få ganger, og det var mens de større slektningene var opptatt med vinterlagrene sine. Det ble i hvert fall et par bilder til dokumentasjon.

                                          420mm 1/125s med f/5,6 +0,7EV og ISO 400

Det er alltid gøy å oppdage "nye" arter i nærheten av hytta. Det gjør ikke akkurat svigers drømmested mindre populært.

Jeg skulle ha lagt inn bilder av nøtteskrike og lavskrike i dette blogginnlegget, men jeg har akkurat lagt inn Lightroom 3 på pc'n. Foreløpig har jeg klart å lage en mappestruktur og legge alle bildene mine inn i LR, men jeg har ikke lært å behandle bildene eller hvordan jeg skal eksportere bilder fra LR til blogg eller andre dokumenter. Gode råd og hjelp tas mot med stor takk...

1 kommentar:

  1. Høres ut som du har hatt en fin opplevelse.
    Moro når det lykkes.
    Selv har jeg ikke LR, så der kan jeg nok ikke gi noen tips. Men gleder meg til du får ut noen bilder.

    Tommy S

    SvarSlett