mandag 1. november 2010

Nøtteskrikas blitzangrep

I helga var jeg på hytta i Øyfjell sammen med familien. En del regn gjorde at mye av lørdagen ble tilbrakt inne foran peisen. Smurfene koste seg med spill, tegning og lek. Dronninga satt nedgravd i ei krimbok og jeg bladde gjennom Baard Næss sin bok "Naturen i fokus" for hundrende gang og drømte meg bort...

Søndag morgen våknet vi til opphold og solgløtt. I det jeg skulle til å sette meg for å spise frokost, oppdaget jeg ei nøtteskrike som stupte ned på fuglebrettet etter noe brødbiter. Frokosten fikk vente for min del.

Det ble faktisk et par-tre timer med nøtteskrikefotografering denne morgenen, før dronninga syntes det var på tide at jeg også bidro litt med å rydde hytta før hjemreise.

Jeg har innbilt meg at denne glupske kråkefuglen er enkel å fotografere. Noen brødbiter burde garantere noen fine motiver av raudskjæra. Den gang ei. Nøtteskrika var forbausende sky. I tillegg gjorde den "blitzangrep" mot matfatet, og den forsvant like fort som den kom.

Det ble noen bilder av nøtteskrika i går, men ingen blinkskudd. Bjørkekrattet rundt hytta gir dessverre ingen fin bakgrunn til bildene.

                                              420mm 1/80s med f/5 +0,3EV og ISO 500

                                420mm 1/500s med f/4,5 -0,3EV og ISO 500

1 kommentar:

 1. God kveld!

  Synes ikke bildene er så verst.
  Liker bilder med miljø, og jeg syns skrika kommer fint frem i disse bildene.

  Skrika er ganske sky ja. Men legger man ned mye tid til foring og foto, så blir dem tillitsfulle til slutt.

  Var ute for å finne lennart idag. Men fant noen grankorsnebb i snøføyka istede.

  Tommy S

  SvarSlett