tirsdag 16. juli 2013

Mer moro i mårskogen

Måren har mer eller mindre daglig besøkt foringsplassen i mårskogen den siste tiden. Det har alltid blitt tomt for søtsakene i løpet av de mørkeste timene, men måren har ofte dukket opp ved daggry og solnedgang også. Til og med når sola har stått høyt på himmelen har den latt seg friste av rosiner og Sunda. Med andre ord mårens besøkelsestider har vært like forutsigbare som værmeldinga.

Måren er et utrolig listig dyr. Plutselig er den der, uten så mye som en lyd. Heldigvis sier småfuglene fra når nattens skygge nærmer seg. Like lydøst som den kommer, forsvinner den. Den viser seg aldri lenge av gangen, ofte bare i fem-seks minutter.

Det har vært tre ulike mår innom foringsplassen. En hann, hunn og et yngre individ. Hannen har virket tryggest blant fremmede lyder og lukter, og det er den som oftest har besøkt foringsplassen. Hunnen har  bare vært innom en gang, mens den minste har vist seg ved flere anledninger.


Måren er utrolig smidig, og den snor seg elegant innimellom stubber, røtter, langs trestammer og greiner.


4 kommentarer:

 1. Flott bildeserie fra mårskogen. Fint miljø på foringsplassen din.
  Selv opplever jeg ofte at måren plutselig dukker opp uten at småfuglene sier fra. Det skyldes kanskje at terrenget er så tett av einer og undervegetasjon at den er vanskelig å oppdage, selv for årvåkne fugler.

  SvarSlett
 2. Fin serie av måren som du viser, du har fått deg en skikkelig fin mårplass, synes nr 2 og 3 ble veldig fine. lykke til videre med mår prosjektet.

  SvarSlett
 3. Nok en gang en flott serie av måren du har fått til her. Må si jeg likte alle. ikke lett å plukke ut noen favoritter her.
  Gratulerer.

  SvarSlett
 4. Hei der!!

  Mange flotte bilder av måren ja.
  Som esben sier, ikke lett å plukke ut noen favoritt her. Alle bildene er like flotte.

  Tommy S

  SvarSlett