søndag 25. november 2012

Ørnebu i tåkeheimen

Jeg var som vanlig fylt med forventninger i det jeg ruslet opp svettelia til ørnebu i går morges. Majesteten hadde vært innom åteplassen to dager tidligere. Ville det bli nærmøte med kongeørna?

Over meg var himmelen krydret med stjerner. Værmeldingen hadde lovet etterlengtede solgløtt etter mye gråvær de siste ukene, men også fare for lokal tåke. Det siste varselet slo til. Det ble en dag i tåkeheiemen.

Det var tydelig at kongeørna ikke fant vegen i tåka, for den uteble i dag også. Det samme gjorde flokken med ravn som hadde fylt minnebrikka på viltkameraet dagen i forveien. En hønsehauk tok i stedet beslag på åteplassen. I nesten fire sammenhengende timer satt den og forsynte seg av rådyret. Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt lei av herr Hauks lange bordsetting.
5 kommentarer:

 1. synd med tåka, men bildene ble veldig bra, spesielt det første og det siste.

  SvarSlett
 2. Flotte bilder Svein Roger, enig med Morten at første og siste ble best i denne serien.

  SvarSlett
 3. fine stemningsbilder fra åteplassen, synes ikke d gjør no med tåka. likte 1,3 og 4.

  SvarSlett
 4. Flott plass du har. Akkurat passe med tåke gir bare det lille ekstra. Kjenner meg igjen i lange bordsettinger når hauken kommer på åteplassen tidlig i sesongen. Stå på videre. Gleder meg til nye rapporter. Willy

  SvarSlett
 5. Tåke gir flott stemning i bildene du hadde i skjulet denne gang. Siste bildet er rålekkert! Ørna kommer nok den, når snøen legger seg kanskje... Lykke til videre!

  SvarSlett